Coronatoegangsbewijs

24-09-2021

Corona update: Coronatoegangsbewijs ook voor sporthoreca
 

Tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september maakte het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen bekend ten aanzien van Covid-19. Deze maatregelen, die 25 september ingaan, hebben gevolgen voor sportverenigingen ten aanzien van de horeca en evenementen. Voor verenigingen gelden de volgende maatregelen:

  • De 1,5 meter afstand vervalt overal
  • Voor terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken op sportaccommodaties (clubgebouwen) is het corona toegangsbewijs niet van toepassing.
  • Bij vergaderingen, cursussen of andere bijeenkomsten in de horeca/sportkantine van de vereniging is het corona toegangsbewijs niet van toepassing.
  • Het corona toegangsbewijs is wel van toepassing in de horeca/sportkantine van de vereniging als je binnen gaat eten en/of drinken. Dit geldt voor iedereen van 14 jaar en ouder.
  • Binnen de horeca/sportkantine vervalt het maximaal aantal bezoekers en zijn de openingstijden 06.00 uur tot 00.00 uur.

Kijk hier naar uitleg vanuit de overheid over de invoering van het coronatoegangsbewijs.

Allereerst geldt dat wij, net als alle amateurverenigingen, afhankelijk zijn van de inzet van onze vrijwilligers. Echter de, voor iedereen, nieuwe coronaregels maken het er absoluut niet makkelijker op voor onze vrijwilligers. Toch willen wij niet voorbij gaan aan de nieuw aangepaste regelgeving en gaan er vanuit dat iedereen die ons clubgebouw betreedt daarmee aangeeft in het bezit te zijn van een corona toegangsbewijs. Onze barmedewerkers beschikken over een telefoon met scanmogelijkheden, beschikbaar gesteld door de Telefoon Dokter. Bij een groen scherm mag je binnen je consumptie nuttigen en in ieder ander geval mag je alleen halen en buiten nuttigen,
Uiteraard proberen we iedereen zo gastvrij mogelijk te ontvangen en zo veilig mogelijk te laten verblijven en rekenen dan ook op ieders begrip mochten zaken even iets anders gaan dan dat je gewend was. Het is voor ons allemaal weer even wennen.

Coronatoegangsbewijs

Laatste nieuws

Meer nieuws

Volg ons

Sponsoren

Meer sponsoren